sâmbătă, 14 mai 2016

Popularitatea instalatiilor GPL in 2016



Instalatiile GPL sunt foarte populare nu numai in randul taximetristilor, ci si al soferilor care nu sunt dispusi sa achite periodic un pret mai ridicat pentru benzina. Aceste sisteme propun numeroase avantaje, in primul rand din punct de vedere financiar, insa este esential ca montajul instalatiilor GPL sa fie realizate doar in service-uri autorizate de Registrul Auto Roman, pentru a evita posibile riscuri.
Mituri

Multi soferi evita instalatiile pe GPL deoarece considera ca este dublat consumul. Cu alte cuvinte daca un autoturism consuma 8 litri de benzina, cu GPL va consuma 16%, insa aceasta era realitatea doar in cazul sistemelor foarte vechi. Astazi, instalatiile GPL sunt mult mai moderne si au capacitatea de a mentine acelasi consum cu cel de benzina, insa pretul acestuia se injumatateste, motiv pentru care este ca si cum un autoturism ar consuma 4% in loc de 8%.

De asemenea, nici puterea motorului nu este afectata, aceasta scazand cu cel mult 2% sau 3%, aspect insesizabil, si nu cu 30% asa cum cred majoritatea soferilor. Nu in ultimul rand, este important de precizat faptul ca o instalatie pe GPL moderna ajuta la functionarea mai buna a motorului, iar durata de viata a acestuia este sporita.

Portbagaj redus si solutii

Multi soferi evita montajul unei instalatii GPL deoarece acestea ocupa o suprafata importanta din portbagaj, insa acest aspect cu siguranta ca nu reprezinta o problema pentru cei care dispun de masini break. De asemenea, o solutie bine venita la aceasta problema este faptul ca montajul se poate face in locul rotii de rezerva, astfel ca se salveaza spatiu pretios pentru autoturismele cu portbagaj redus.

Costuri

Costurile pentru montajul unei instalatii GPL variaza de la un autoturism la altul, de la 500 de euro pana la 2.000, iar investitia se recupereaza chiar si in cateva luni, in functie de distanta parcursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu